Werkgroep Zorg en Welzijn

De Dorpsgemeenschap Havelte is op verschillende manieren bezig met de toekomst van Havelte.

Een van de werkgroepen is Zorg en Welzijn. Bij deze tijdelijke werkgroep heeft Margret Kloppenborg namens Dorpsgemeenschap Havelte ondersteuning van Henk van der Meer, Welzijn MensenWerk, Kim ten Klooster, beweegcoach gemeente Westerveld en Wim van Velzel.

Aanleiding voor het opstarten van deze werkgroep is dat de landelijke overheid de afgelopen jaren veel beleidsveranderingen heeft doorgevoerd op het gebied van zorg en welzijn (transitie) en de effecten hiervan komen nadrukkelijk terug in de dorpen, wijken en buurten in heel Nederland, zo ook in Havelte. Bij iedereen is wel bekend dat men langer zelfstandig moet blijven wonen en meer en langer een beroep moet doen op het eigen netwerk of vrijwilligers. Wij weten ook dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners steeds hoger wordt.We hebben te maken met vergrijzing en sociaal isolement neemt toe en dus ook eenzaamheid.

Daarom organiseert de werkgroep op 17 oktober 2018 een bijeenkomst rond het onderwerp “Meedoen in Havelte”. Voor deze bijeenkomst wordt een breed scala aan mensen benaderd die betrokken zijn bij organisaties en initiatieven in Havelte die te maken hebben met zorg en welzijn. In voorbereiding op deze bijeenkomst gaat de werkgroep in gesprek met een aantal organisaties en initiatieven in het dorp om actuele vragen op te halen rond het thema zorg en welzijn.

Voor vragen of informatie kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van werkgroep Zorg en Welzijn.

dgh netwerkbijeenkomst