Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/deb8549/domains/dorpsgemeenschaphavelte.nl/public_html/nw2/templates/dgh/functions.php on line 182

Werkgroep Zorg en Welzijn

De Dorpsgemeenschap Havelte is op verschillende manieren bezig met de toekomst van Havelte.

Een van de werkgroepen is Zorg en Welzijn. In deze werkgroep zitten Lies Vingerhoets en Wim van Velzel als bewoners van Havelte namens Dorpsgemeenschap Havelte. Hierbij krijgen ze ondersteuning van Henk van der Meer en Esther Meijer van Welzijn MensenWerk, Tim Jansen, beweegcoach Gemeente Westerveld, en Janneke Schieving namens ZZWD.

Aanleiding voor het opstarten van deze werkgroep is dat de landelijke overheid de afgelopen jaren veel beleidsveranderingen heeft doorgevoerd op het gebied van zorg en welzijn (transitie) en de effecten hiervan komen nadrukkelijk terug in de dorpen, wijken en buurten in heel Nederland, zo ook in Havelte. Bij iedereen is wel bekend dat men langer zelfstandig moet blijven wonen en meer en langer een beroep moet doen op het eigen netwerk of vrijwilligers. Wij weten ook dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners steeds hoger wordt.We hebben te maken met vergrijzing en sociaal isolement neemt toe en dus ook eenzaamheid.


dgh ontbijt 250x138pxOp 5 maart 2020 is er een NETWERKONTBIJT in de Veldkei in Havelte.

De bijeenkomst is voor mensen die actief zijn binnen zorg en welzijn in Havelte. We komen hiermee tegemoet aan de behoefte om meer over elkaars werk te weten te komen. Door zichtbaar te zijn voor elkaar, kunnen we beter samenwerken en afstemmen in activiteiten en initiatieven. Laten we de dag samen beginnen en schuif ook aan! De bijeenkomst is van 08:00 - 09:00 uur.

Koffie, thee en broodjes staan klaar. Deelname is gratis.
Opgave voor 1 maart bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


De werkgroep organiseerde in oktober 2018 en mei 2019 een bijeenkomst rond het onderwerp “Meedoen in Havelte”. Voor deze bijeenkomsten is een breed scala aan mensen benaderd die betrokken zijn bij organisaties en initiatieven in Havelte die te maken hebben met zorg en welzijn. 

Voor vragen of informatie kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van werkgroep Zorg en Welzijn.

Als werkgroep vinden we het belangrijk dat vrijwilligers en professionals actief in zorg en welzijn makkelijk informatie kunnen vinden over dit belangrijke thema. Door informatie beschikbaar te stellen krijgt men inzicht in dit proces en wat er nog meer gaande is.


Hieronder de beschikbare documenten van de eerder genoemde bijeenkomsten: