Toegangspoort Holtingerveld

Februari 2018

holtingerveld 02 2018 v4

holtingerveld 02 2018 v3holtingerveld 02 2018 v2


De bouw van het informatiecentrum bij de Toegangspoort Holtingerveld vordert gestaag. In dit informatiecentrum komt o.a. een expositie over het verleden van het Holtingerveld. Ook het Toeristisch Informatiepunt Westerveld krijgt er zijn plek. Daarnaast komt er een horecagelegenheid met een ruim terras.
Het centrum is een plan van de gemeente Westerveld, provincie Drenthe en Staatsbosbeheer. De bouw is in september  2017 gestart. Hiermee moet de Toegangspoort Holtingerveld aantrekkelijker worden voor toeristen. Volgens informatie van de Gemeente Westerveld gaat het centrum in het voorjaar van 2018 open voor publiek en wordt een feestelijke officiĆ«le opening gehouden.


holtingerveld impressie JDdV architecten jbt

Toegangspoort Havelte 2

Verbinding tussen Havelte-dorp en de Toegangspoort Holtingerveld

Bij het ontwikkelen van de Toegangspoort Holtingerveld heeft de Dorpsgemeenschap als wens geuit om een goede wandel-en fietsverbinding aan te leggen tussen het Piet Soerplein en de Toegangspoort.

Maar wat is een goede wandel- en fietsverbinding? Onder goed verstaan we dat deze voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dus bij voorkeur verhard zodat ook mindervalide mensen er gebruik van kunnen maken. Uiteraard ligt er een fietspad langs de Van Helomaweg, maar dat is niet de meest fraaie route. Komende tijd zal een werkgroep van de Gemeente samen met de Dorpsgemeenschap Havelte en andere partijen bekijken wat de mogelijkheden zijn om dit te realiseren. Wilt u als bewoner van Havelte meedenken? Meld u dan aan. U bent van harte welkom.