Parel van Havelte

Jaarlijks reikt Dorpsgemeenschap Havelte de stimuleringsprijs de ‘ Parel van Havelte’ uit als waardering voor een persoon of groep die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor de gemeenschap in Havelte. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van honderd Euro.
Inwoners van Havelte kunnen medebewoners voor deze prijs nomineren. Stuur voor 1 maart een aanbeveling naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en schrijf een uitgebreide motivatie waarom de persoon of groep die u op het oog heeft voor de prijs in aanmerking komt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van de Dorpsgemeenschap, op deze website en in de plaatselijke en regionale pers.

 

De Parel van Havelte 2017

uitreiking parel 1Tijdens haar algemene Ledenvergadering op woensdagavond 29 maart 2017 reikte de Dorpsgemeenschap Havelte voor de derde keer haar stimuleringsprijs de ‘Parel van Havelte’ uit. Uit de binnengekomen aanbevelingen heeft het bestuur gekozen de prijs toe te kennen aan de ruim 30 vrijwilligers van de Wereldwinkel Havelte. Samen met enkele andere vrijwilligsters nam voorzitter Irene Bakker de prijs in ontvangst. Even later memoreerde zij erg vereerd te zijn met deze waardering. ”Onze vrijwilligers hebben het verdiend en wij nemen al zo lang een bijzondere plaats in Havelte in.”

De Wereldwinkel bestond vorig jaar 25 jaar, is sinds 2006 gevestigd aan de Egginklaan en is het afgelopen najaar heringericht. Vanaf het prille begin tot op de dag van vandaag vormen de vrijwillige medewerkers een hechte actieve groep. Niet alleen in de winkel, maar ook achter de schermen kost dit werk veel tijd, inzet, en grote betrokkenheid. Niet het eigen belang, maar dat van de minder bedeelde medemensen in de Derde Wereld is leidend bij het handelen van de medewerkers.Zo is er ook in Havelte sprake van een prijzenswaardige solidariteit met eerlijke wereldhandel én voor ons dorpsgenoten een stimulans om ook aan de Faire Trade een steentje bij te dragen. De Wereldwinkel Havelte is te vinden aan de Egginklaan tegenover AH-Abe Brouwer. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

 

Gre Huisman ontvangt De Parel van Havelte 2016 2In 2016 heeft het bestuur besloten de 'Parel van Havelte' toe te kennen aan Gré Huisman. Gré woont ruim 40 jaar in Havelte en zet zich al jaren als vrijwilliger in voor diverse doelen waaronder het Rode Kruis en de Vrouwen van Nu.

 

 

 

 

 

 

 

In 2015 is de prijs uitgereikt aan Lourens Kooman. Hij en een aantal andere vrijwilligers startten toen in de Veldkei het project "Eethuisje". Sindsdien kan men eenmaal per maand in het dorpshuis voor € 12,50 een met zorg bereide driegangenmaaltijd gebruiken.